Donderdag avond nam Gedeputeerde Marianne van der Sloot (CDA) (Samenleving, Cultuur en Erfgoed) als eerste ‘Blonde Fort(e)’ in ontvangst.
Het betreft een uniek ambachtelijk bier, gebrouwen met echte verse hop uit Altena.
Het is fris en doordrinkbaar fresh hopped bier met een spannende smaak.

Technies is het een ‘Session IPA’ maar in de praktijk weten slechts echte kenners waar we het dan over hebben. 
Brouwmester Ramses Snoei – uit buurgemeente Hooge Zwaluwe – heeft daarvoor de verse (ongedroogde) hop gebruikt, die tijdens ons 1ste Hop van Altena Bier festival met de hand geplukt werd. Het is een echt doordrink bier van een krappe 5% waar je niet snel dronken van wordt. En die door zijn bitterheid en complexe smaak blijft uitnodigen om weer een slok te nemen.

De naam – Blonde Fort(e) – is een knipoog naar Gedeputeerde Marianne van der Sloot die gisteravond het eerste exemplaar uitgereikt kreeg (en de volgende dag haar portefeuille ter beschikking stelde). Maar verwijst ook naar de vele fraaie forte(n) die op ons eiland van Altena staan.
Blonde Fort(e) is het eerste bier van wat een hele serie speciaal bier moet gaan worden die allemaal bereid zijn met lokale ingrediënten. Vanaf week 47 zal het bier zowel in de winkels als in de horeca beschikbaar zijn.